Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 65 g di burro morbido, a pezzi
- 50 g di zucchero
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 100 g di albicocche secche denocciolate a pezzi
- 2 cucchiaini di caffè espresso in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro, cocco e lime
4 godz.
Speculoos (Biscotti fiamminghi)
1óra 10p
Biscotti al pistacchio
1h 40 min
Tortine al limone (TM6)
2óra
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5óra
Biscotti al burro, arachidi e zenzero
4 godz.
Torta zucchine e pinoli
50min
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
1óra 10p
Biscotto genoise al cacao
1óra 10p
Fiocchi
7hod. 30min
Biscotti al burro, nocciole e carote
4 godz.
Biscotti al burro, corn flakes e cioccolato
4 godz.