Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di amaretti
- 30 g di zucchero
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 20 g di fecola di patate
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1697 kJ / 405 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min
Cioccolata calda al cardamomo
15 Min
Crema di mandorle e cioccolato bianco
15 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Torta rustica di pere
2 Std.
Crema di mandorle con frutti di bosco
1h
Cioccolata allo zenzero
30min
Cioccolata chai
25min
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Cioccolata calda all'anice stellato
20min
Budino al caffè
4h 15min