Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di amaretti
- 30 g di zucchero
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 20 g di fecola di patate
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1697 kJ / 405 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda al caffè
15min
Cioccolata alla gianduia
15min
Crema al cioccolato bianco e caffè
20 min
Cioccolata allo zenzero
30min
Cioccolata calda
10 min
Croccante cocco e caffè
12h 40min
Bianco e nero con noci e miele
3h 20min
Cioccolata chai
25 min
Cioccolata bianca
15min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30 min
Cioccolata calda alla cannella
15min
Cioccolata calda alla vaniglia
15min