Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 foglie di salvia fresca, lavate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 270 g di acqua
- 100 g di lievito madre, precedentemente rinfrescato e a pezzi
- 500 g di farina tipo 1 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8595.5 kJ / 2053 kcal
- Białko
- 101.1 g
- Węglowodany
- 390.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 41.6 g
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4h
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane al rosmarino
10h 55min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Panfocaccia con noci
3h 30min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Lievito madre
72hod. 15min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min
Pane alle castagne
4h
Pane toscano con lievito madre
5h
Pagnotta casereccia
5h 10min