Crostatine ribes e cioccolato bianco

Crostatine ribes e cioccolato bianco

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 60 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 75 g di burro a pezzi
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 1 tuorlo d'uovo
Crema al ribes
  • 125 g di sciroppo di ribes
  • 1 cucchiaio raso di amido di mais (maizena)
Crema al cioccolato bianco
  • 50 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 100 g di latte condensato zuccherato
  • 200 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • ribes rosso q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porzioni

Białko 52.5 g
Kalorie 14782 kJ / 3533 kcal
Tłuszcz 190.9 g
Węglowodany 401.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...