Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
- 35 g di lievito madre secco
- 500 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 pizzichi di sale
- semi di sesamo bianchi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan Brioche
8h
Preimpasto per pane
24h 30min
Campana di pane
4 Std.
Tartellette sfiziose ai formaggi
50 分钟
Pane rustico
2 Std.
Panini alle noci e mandorle (per 2 persone)
1 godz. 40 min
Pagnotta dolce all'olio di oliva
3h
Panini venostani
3h
Biscotti croccanti alle mandorle
1小时 15 分钟
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2 Std. 30 Min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4 Std.
Pane di patate
3h