Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 5 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pecorino a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 250 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 100 g di robiola
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4184 kJ / 1000 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 110.6 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Gnocchi di patate
1h 30min
Tordelli lucchesi
2h 30 min
Tortelli verdi
3h 30min
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1h 30min
Cappellacci di zucca
1h 30min
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Cappelletti reggiani
2h
Passatelli
45min
Tigelle
3u. 50min
Gnocco fritto
1 godz. 5 min