Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 500 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 5 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pecorino a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 250 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 100 g di robiola
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4184 kJ / 1000 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 110.6 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1sa 20 dk
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Pappardelle al ragù di agnello
1sa
Cappelletti reggiani
2sa
Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1 godz. 5 min
Pasta all'uovo
1sa
Ravioli asparagi e bottarga
45 min
Tortelli di patate parmensi
1sa 30 dk
Gnocco al forno con i ciccioli
4 godz. 50 min
Schiacciatina
2sa 20 dk
Tortelli verdi
3sa 30 dk
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1sa 30 dk