Tortelli di patate e ricotta

Tortelli di patate e ricotta

4.3 7 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 pezzi

Składniki

Pasta fresca
  • 500 g di farina tipo 00
  • 4 uova
  • 5 g olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 800 g di acqua
  • 400 g di patate pelate e a fettine (2 mm)
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 50 g di pecorino a pezzi
  • 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 250 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 100 g di robiola
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • farina q.b.
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 46.5 g
Kalorie 4184 kJ / 1000 kcal
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 110.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...