Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ - 1 spicchio di aglio a piacere (opcjonalnie)
-
350
g di fave fresche sgranate
lub 350 g di fave surgelate decongelate - 300 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 450 g di farina di forza (manitoba)
Farcitura
- 150 g di pecorino a scaglie
- 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 100 g di pancetta di maiale a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 91.1 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1j
Pizza ai peperoni
1h 55min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Crostello
4 Std.
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Millefoglie pepe e origano
4j 30 menit
Focaccia alle alici
1h 55min
Pizza di patate alle verdure
2j
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Fagotto napoletano
2h 15 min
Focaccia pugliese
1h 10 min