Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ - 1 spicchio di aglio a piacere (opcjonalnie)
-
350
g di fave fresche sgranate
lub 350 g di fave surgelate decongelate - 300 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 450 g di farina di forza (manitoba)
Farcitura
- 150 g di pecorino a scaglie
- 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 100 g di pancetta di maiale a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 91.1 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Focaccia a sorpresa
2h
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Panini alle noci e curcuma
4hod. 40min
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4 Std. 30 Min
Focaccia di Carnevale salentina
3h 40min
Panini allo yogurt al mirtillo
3 Std. 30 Min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min