Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di latte intero
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Base
- 140 g di biscotti secchi
- 80 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
- 250 g di frutta fresca mista a fettine o pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Copertura di cioccolato all'olio
15 Min
Piccoli coni siciliani
1 Std. 45 Min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Biscottini alle mandorle
35min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Torta bignè al cioccolato bianco
1小时
Tegole al cacao con mandorle
12j 30 menit
Praline cacao e liquore alle erbe
30min
Tetù
1 Std. 50 Min
Biscotti croccanti alle mandorle
1小时 15 分钟
Ciambella farcita all'arancia
1 Std. 50 Min