Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di melanzane tonde violette a fette (2 cm)
- 1 cucchiaio di sale
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 gambi di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di origano fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 400 g di aceto di vino bianco
- 400 g di vino bianco secco
- 1 peperone rosso a dadini (2x2 cm)
- 2 gambi di sedano bianco a dadini (2x2 cm)
- olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane e zucchine marinate
1 godz. 35 min
Peperoni alla pugliese
721h 10 min
Funghetti sott'olio
721h
Composta di pomodori e capperi
1j
Pesche sciroppate
721h 20 min
Zucchine piccanti
55 Min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20 min
Vastedda cu sammucu di Troina
2j 30 menit
Castagne sciroppate
721h 10 min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Zucchine sott'olio
723h 15 min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min