Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 400 g de ricotta
- 2 citrons jaunes non traités (le zeste et jus d'1 citron et seulement le zeste du second citron)
- 200 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 125 g de myrtilles
- 125 g de framboises fraîches
- 75 g de mûres
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Cake aux abricots et au citron
55min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Gâteau à l'orange
1h
Crumble Fraises et amandes
35min
Cake chocolat-poire
1h
Christmas cake traditionnel
720h
Cake aux figues
1h 10min
Carrot cake et noix de pécan
2h
Flan aux pommes
50min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min