Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 3 citrons jaunes non traités, zeste et jus
- 100 g de polenta
- 200 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
Le sirop
- 120 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3046 kJ / 731 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1小时 15 分钟
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Gâteau à l'orange
1小时
Gâteau de semoule au citron
1h 20min
Gâteau et sirop à l'orange
1小时 15 分钟
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Gâteau choco-avocat-pistaches
55min
Cake gourmand à l'amande
3h 40min
Pancake aux myrtilles au four
35min
Cake au citron vert
1小时
Riz au lait amande-verveine
1 Std. 30 Min