Urządzenia i Akcesoria
Christmas Gingerbread (Poland)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 slices
Składniki
Cake
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
runny honey200 g
-
gingerbread seasoning to taste (see tip)1 ½ - 2 tsp
-
medium eggs3
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cherries in syrup, pitted200 g
Icing
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets80 g
-
unsalted butter diced60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.9 g
Kalorie
1546 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
51.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Applesauce Cake
1h 15min
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Apple Cake
1h
Almond Honey Semolina Cake
1h
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Apple and Blackcurrant Pie
2h
Peach and Plum Fruit Cobbler
1h
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30min
Cinnamon Stars (German)
1h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Carrot Cake
2h 30min