Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Sponge
- 100 g coconut oil
- 100 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 180 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 40 g desiccated coconut
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 4 large eggs
Coconut Buttercream Icing
- 100 g unsalted butter, soft
- 100 g coconut cream
- 400 g icing sugar
Assembly and Garnish
- 250 g raspberry jam
- 150 g fresh raspberries, for garnish
-
2
Tbsp flaked coconut, lightly toasted, for garnishing
lub 2 Tbsp desiccated coconut, lightly toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2588 kJ / 619 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 83.4 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black Forest Gateau
45min
Cappuccino Cake
2 Std.
Blueberry and Lemon Spumble
1 Std. 35 Min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Poppy Seed and Orange Cake
1 Std. 30 Min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h
Almond and Vanilla Dessert Cake
2 Std.
Carrot Cake Cupcakes
1 Std. 20 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1h 10min