Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and Coconut Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices
Składniki
Coconut Sponge
-
coconut oil100 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
caster sugar180 g
-
self-raising flour300 g
-
desiccated coconut40 g
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
large eggs4
Coconut Buttercream Icing
-
unsalted butter soft100 g
-
coconut cream100 g
-
icing sugar400 g
Assembly and Garnish
-
raspberry jam250 g
-
fresh raspberries for garnish150 g
-
2 Tbsp desiccated coconut, lightly toasted, for garnishingflaked coconut lightly toasted, for garnishing2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.4 g
Kalorie
2588 kJ /
619 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
83.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5 godz.
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Morello Cherry Brownies
1 godz.
Brownies
50 min
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Iced Ring Biscuits
1 godz. 10 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Gingerbread People
1 godz. 30 min
Madeira Cake
1 godz. 30 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 godz.