Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 220 g unsalted butter, soft
- 220 g caster sugar
- 270 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 9 plums, halved, stone removed
- 2 Tbsp flaked almonds
- 1 Tbsp apricot jam
- 1 Tbsp water, boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1小时 20 分钟
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1小时 30 分钟
Apple cake
1h
Chocolate Beetroot Cake
2sa 20 dk
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1小时 20 分钟
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Blueberry Bakewell Traybake
1小时 30 分钟
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min