Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 220 g unsalted butter, soft
- 220 g caster sugar
- 270 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 9 plums, halved, stone removed
- 2 Tbsp flaked almonds
- 1 Tbsp apricot jam
- 1 Tbsp water, boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Orange Biscuits
1h
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Applesauce Cake
1h 15 min
Apple Crumble Cake
1h 10 min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h
Amaretti
35 min