Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g di bottarga secca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 350 g di spaghetti
- 400 g di pomodorini a metà
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline pulite e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Farfalle asparagi e bottarga
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40min
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40min
Fusilli tricolore
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti all'amatriciana
35min