Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g di bottarga secca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 350 g di spaghetti
- 400 g di pomodorini a metà
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline pulite e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al salmone e vodka
20 min
Penne alla puttanesca
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti al tonno
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Vermicelli aglio e olio
25 min
Spaghetti alla "Norma"
1h 30min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min