Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne di vitello in bocconcini (3-4 cm)
- 50 g di carota, pelata e a rodelle
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 50 g di vino rosso
- 150 g di acqua
- 2 - 3 carciofi
- ½ limone, il succo spremuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 27.58 g
- Węglowodany
- 8.48 g
- Tłuszcz
- 28.16 g
- Błonnik
- 6.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tacchino, patate e piselli
1 Std. 30 Min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 Std. 30 Min
Manzo con olive e peperoni
35min
Spezzatino di manzo con patate
1 Std. 10 Min
Pollo con peperoni di Pontecorvo
1 Std.
Spezzatino di manzo e fagioli
1 Std. 30 Min
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1 Std. 10 Min
Spezzatino di reale alle olive
1 Std. 20 Min
Spezzatino di manzo con verdure speziate
55 min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Spezzatino di manzo ai funghi con cous cous di cavolfiore
45min
Arrosto di vitello con carciofi
1 godz. 5 min