Trippa in rosso con patate

Trippa in rosso con patate

4.8 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g cipolle a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di trippa precotta a listarelle (2 cm) (vedere consigli)
  • 80 g di vino bianco secco
  • 2 foglie di alloro fresche o secche
  • 300 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 250 g di polpa di pomodoro
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 250 g di patate pelate e a tocchetti (2 cm circa)
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.4 g
Kalorie 1096 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...