Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g di formaggio di capra semiduro a pezzi (2-3 cm)
lub 80 g di ricotta salata a pezzi (2-3 cm) - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
-
300
g di pomodori, tipo San Marzano, spellati, senza semi e a dadini (0.5-1 cm)
lub 300 g di pomodorini in scatola, a dadini (0.5-1 cm) - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 650 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2hod. 5min
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 godz.
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50min
Spaghetti al pomodoro
30 min
Sugo alla puttanesca
45 min
Gnocchi al pomodoro
1 godz. 30 min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Sugo classico
55min