Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de agua
- 1 patata pelada en octavos (aprox.150 g)
- 120 g de cebolla en trozos
- 5 - 10 g de jengibre fresco
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharada de garam masala
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- 4 cucharadas de cilantro fresco picado
- 4 - 5 láminas de masa filo o pasta brick
- 100 g de mantequilla derretida para pintar la pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 346 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1h 45min
Hot dog vegetariano
2 godz. 50 min
Falafel de garbanzos
13 Std.
Falafel
1h
Hamburguesas de brócoli con vinagreta de rabanitos
1h
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5min
Fritos de cebolla (Bhaji) - India
30min
Samosas vegetarianas
1h 45min
Nuggets veganos con salsa de mostaza y "veganesa"
2 Std. 40 Min
Pan indio
45min
Naan indio
1 Std. 40 Min