Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di mare
- 35 g di porro (la parte bianca)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 100 g di pesce misto per zuppa
- 50 g di calamari freschi, i ciuffi
- 50 g di seppie a rondelle
- 1 capesanta, senza corolla
- 75 g di passata di pomodoro
Besciamella
- 250 g di latte intero
- 20 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 125 g di pasta fresca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 5251 kJ / 1255 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 115.8 g
- Tłuszcz
- 61.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 228.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Bucatini con le canocchie
35min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Lasagne al profumo di mare
1 Std. 35 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Pesce bianco e cozze in salsa piccante e harissa
1 Std. 10 Min
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1 Std.
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1h 30min
Lasagne pesce e verdure
1 Std. 50 Min
Cacciucco
1 Std. 20 Min
Penne al ragù di polpo
1 Std.