Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di crescione
- 4 ravanelli rossi a fettine sottili
- 2 arance, preferibilmente biologiche, pelate al vivo e tagliate a spicchi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 12 gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 120 g di polpo precotto a pezzi
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di aceto di Sherry
- 3 pizzichi di sale
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1399 kJ / 335 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1ωρ. 30 λεπτ.
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 λεπτ.
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45min
Spiedini di polpo e patate (TM6)
1ωρ. 30 λεπτ.
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 Std. 25 Min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 min
Insalata di mare in vasetto
50 min
Insalata di mare con orzo perlato
1ωρ. 35 λεπτ.
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1hod.
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1hod. 25min
Insalata di polpo e zucchine
1hod.