Insalata di crescione con polpo e gamberi
TM5 TM6

Insalata di crescione con polpo e gamberi

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 100 g di crescione
  • 4 ravanelli rossi a fettine sottili
  • 2 arance, preferibilmente biologiche, pelate al vivo e tagliate a spicchi
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 12 gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
  • 120 g di polpo precotto a pezzi
  • ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
  • 20 g di aceto di Sherry
  • 3 pizzichi di sale
  • 30 g di pinoli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1399 kJ / 335 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
7.4 g
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy