Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
-
2
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 pizzico di timo secco - 1 pizzico di maggiorana secca
- 1 pizzico di erba cipollina secca
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 25 g di lievito di birra fresco
-
300
g di farina tipo 1
lub 300 g di farina tipo 0 - 200 g di farina integrale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Ciabattine
3u. 30min
Focaccine con rosmarino
2h 30 min
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15 min
Panini all'olio (TM6)
1h 10 min
Pane integrale
3 Std. 15 Min
Pane bianco
3 Std.
Filoncini di semola
4h
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Focaccine all'origano
1h 30min
Panini alle noci e curcuma
4h 40 min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min