Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
-
2
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 pizzico di timo secco - 1 pizzico di maggiorana secca
- 1 pizzico di erba cipollina secca
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 25 g di lievito di birra fresco
-
300
g di farina tipo 1
lub 300 g di farina tipo 0 - 200 g di farina integrale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Aperitivo al sedano (TM6)
10min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Risotto alle erbe aromatiche (TM6)
35 min
Panini all'olio (TM6)
1h 10 min
Panini alle erbe
3h 5min
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15 min
Succo rinvigorente allo zenzero, miele e limone (TM6)
10min
Involtini di branzino con sugo alla puttanesca
1h
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Ciabattine
3 godz. 30 min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4h 30min