Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1385 g di acqua
- 135 g di latte intero + 1 cucchiaio
- 15 g di zucchero
- 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 300 g di farina senza glutine per pane (vedere consigli)
- 40 g di burro morbido, a tocchetti
- 7 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1155.5 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 470.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pinsa (senza glutine e senza lattosio)
27 godz.
Focaccia uva e Taleggio (senza glutine)
1h 40min
Pane veloce (senza glutine)
1h
Piadina (senza glutine)
1h 20 min
Pane senza glutine
2 Std. 45 Min
Focaccia semplice senza glutine
27 godz. 30 min
Pasta biscotto (senza glutine)
1h
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30 min
Besciamella (senza glutine)
15min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min