Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci

Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci

4.3 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • di acqua
    210 g
  • di zucchero
    5 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    350 g
  • di sale
    5 g
Terminare la preparazione
  • di mozzarella per pizza tagliata a fette (7-8 mm)
    200 g
  • pere Williams sbucciate e tagliate in 8 fette (circa 220 g)
    2
  • di Gorgonzola a pezzi (2 cm)
    150 g
    150 g di formaggio erborinato, a pezzi (2 cm)
  • di pancetta affumicata a fette e tagliate a listarelle (3-4 cm)
    30 g
  • di gherigli di noci tritati grossolanamente
    35 g
  • di miele
    25 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 676 kcal / 2828.3 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 534.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...