Wersje kompatybilne
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di acqua
- 5 g di sale + q.b. per condire
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a tocchetti (1-2 cm)
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 300 g di filetti di salmone fresco, senza spine
- olio extravergine di oliva, a piacere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- pinoli, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Salmone al curry con verdure invernali
35p
Sogliola al vapore con piselli
40 min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 min.
Patate e fagiolini al pesto
35p
Insalata di farro con tacchino e verdure
40 min
Salmone al vapore con piselli e riso
1h
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 min
Spiedini di salmone, riso basmati e insalata di asparagi
35p
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30 min.
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min