Burger de polenta au saumon fumé

Burger de polenta au saumon fumé

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Les burgers de polenta
  • d'eau
    1250 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'huile d'olive et un peu pour les moules et les cercles
    1 c. à café
  • de polenta
    250 g
  • de graines de pavot
    1 c. à café
Les pickles de courgette
  • de vinaigre de framboise
    250 g
  • d'eau
    400 g
  • de gros sel
    10 g
  • de sucre de canne
    150 g
  • de poivre 5 baies
    1 c. à café
  • de thym frais
    3 branches
  • de courgettes coupées en rondelles (5 mm)
    250 g
La crème framboise-menthe et l'assemblage
  • de menthe fraîche effeuillées
    5 branches
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    100 g
  • de vinaigre de framboise
    2 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de saumon fumé coupées en morceaux (6 cm env.)
    6 tranches
  • de laitue
    10 feuilles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 282.2 kcal / 1186.8 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 927 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...