Spaghetti aux anchois et aux pignons

Spaghetti aux anchois et aux pignons

4.4 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • ½ bouquet de persil frais, équeuté
  • 2 tranches de pain de campagne rassies et coupées en morceaux
  • 6 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour le dressage
  • 1200 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches type spaghetti
  • 50 g de pignons de pin
  • 500 g d'anchois frais levés en filets
  • du poivre moulu
  • 1 c. à café de piment séché en flocons

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 2816 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...