Wersje kompatybilne
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 dried prunes (approx. 110 g), pitted
- 300 g good quality pork sausagemeat
- 2 pork fillets (500 g each), if they are smaller use 3 (approx. 325 g each)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 Tbsp sunflower oil, for brushing
- 1250 g water
- 1200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 190 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
-
1 ½
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 1 ½ heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 Tbsp tomato purée
- 1 - 2 Tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1594 kJ / 380 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 659.3 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 min
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Rhubarb Crumble
55min
Brandy Butter
10min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Pears in Spiced Red Wine
3 Std. 20 Min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Lavender Shortbread
1h