Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet

Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

  • dried prunes (approx. 110 g), pitted
    8
  • good quality pork sausagemeat
    300 g
  • pork fillets (500 g each), if they are smaller use 3 (approx. 325 g each)
    2
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • sunflower oil for brushing
    2 Tbsp
  • water
    1250 g
  • waxy potatoes peeled, cut in pieces (3 cm)
    1200 g
  • onions quartered
    190 g
  • garlic cloves
    3
  • chicken stock cubes (for 0.5 l each)
    1 ½
    1 ½ heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • cornflour
    1 - 2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 380 kcal / 1594 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 659.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...