Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g monkfish, preferably with bone (see tips)
- 500 g whole unpeeled prawns (see tips)
- 800 g water
- 70 g carrots, cut in pieces
- 60 g leek (white part only), cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g brandy
- 200 g crushed tomatoes, canned
- 1 tbsp white short-grain rice
- 1 pinch saffron threads
-
1
fish stock cube (for 0.5 l) (see tip)
lub 1 tsp salt - 8 drops red chilli sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1h 10min
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Pas d’évaluation
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Salmon tartare
25 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min