Wersje kompatybilne
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2119 kJ / 507 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 819 mg
Alternatywne przepisy
Korean Ramen with Tofu
50min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 min
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15h 55min
Frozen Negroni
3h 15min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Meringue Ghosts
12hod. 25min
Prawn Cocktail
15 Min
Pomegranate and Mint Marinade
5 Min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 Min
Bloody Mary
10 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min