Blumenkohl (Karfiol)-Gratin mit Ei

Blumenkohl (Karfiol)-Gratin mit Ei

4.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Gruyère Käse in Stücken
    300 g
    300 g Cheddar, in Stücken
  • Wasser
    1000 g
  • Karfiolröschen
    1000 g
  • Eier
    4 - 6
  • Weizenmehl
    80 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Milch
    800 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen (opcjonalnie)
    ½ - ¾ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 526 kcal / 2199 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 563 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...