Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ TL Salz
- 500 g Milch
- 200 g Wasser
- 30 g Butter
- 250 g Riebelgrieß (siehe Tipp)
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 800 g Weißkraut, in Stücken
- 15 g Essig
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 TL Kümmel, ganz
- 1 ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Zucker
- 50 g Weißwein
- 50 g Speckwürfel (opcjonalnie)
- 5 - 8 Stängel frische Kräuter (z. B. Petersilie, Schnittlauch, Majoran), Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 416 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurzelschmarrn aus dem Ofen mit Sauerrahmdip
50min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Semmelknödel
50min
Linsenrösti mit Apfel-Sauerkraut
1h
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Linzer Seidenknödel
50min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Bröselknödel
40 min
Lauwarmer Krautsalat
10min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min