![Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5693B4B8-C68D-4B70-87C5-5D52E999FD26/Derivates/2EE664B3-24AE-4719-B53E-866E1060C0FD.jpg)
Wersje kompatybilne
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, in Stücken (3-4 cm)
- 600 g Brokkoliröschen
- 460 g Milch
- 30 g Maisstärke
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Muskat, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 903 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatencremesuppe (XXL)
40min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20 min
Karotten-Pastinaken-Suppe; Krautrouladen mit Erdäpfeln und Weißweinsauce
1 godz. 45 min
Erbsen-Gemüsesuppe (XXL)
1h 15min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Menü: Leichte Paprikacremesuppe, Hendlrouladen mit Gemüse und Petersilerdäpfeln
1h 15min
Spaghetti Carbonara
25min
Lasagne
1 godz. 45 min
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
55min
Zucchinicremesuppe (XXL)
35min
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
50 Min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.