Wersje kompatybilne
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, in Stücken (3-4 cm)
- 600 g Brokkoliröschen
- 460 g Milch
- 30 g Maisstärke
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Muskat, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 903 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1 Std.
One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce
25 Min
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
55 min
Einfache Gemüsesuppe
40min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1 Std.
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50min
Menü: Tomatencremesuppe und Kohlrouladen mit Hirse und Champignonsauce
1h 40min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 Std.
Lasagne
1h 45min
Spargel mit heurigen Erdäpfeln und Joghurthollandaise
45min
Eiskaffee gerührt
40min
Lachs mit Basmatireis in Dill-Sahnesauce (XXL)
45min