Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce

Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Erdäpfel in Stücken (3-4 cm)
    500 g
  • Brokkoliröschen
    600 g
  • Milch
    460 g
  • Maisstärke
    30 g
  • Gorgonzola in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    ½ TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 418 kcal / 1753 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 903 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...