Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Knollensellerie, geschält, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Toastbrot
- 200 g Schmelzkäse (RUPP Enzian)
- 100 g Semmelwürfel (siehe Variation)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- 500 g Wasser
- 1 ½ - 2 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 576 kJ / 137 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafaloab mit Kraut
1h 15 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Sterzwurst (Polentarolle)
8h 45min
Semmelknödel
50min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Nussfisch
30min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 godz. 5 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min