Pannonische Bohnensuppe

Pannonische Bohnensuppe

4.2 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • rote Paprika in Stücken
    150 - 180 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    3 EL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • Butter
    20 g
  • Karotten
    200 - 250 g
  • Erdäpfel, festkochend
    200 - 250 g
  • Wasser
    910 g
  • Speck, geräuchert
    200 g
  • weiße Riesenbohnen, aus der Dose (oder vorgekochte Bohnen)
    400 - 500 g
  • Speisestärke
    1 TL
  • Essig
    1 - 1 ½ EL
  • gemischte frische Kräuter (Majoran, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
    10 - 15 Zweiglein
  • Sauerrahm zum Servieren
    200 - 250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 409 kcal / 1712 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...