Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 - 180 g rote Paprika, in Stücken
- 30 g Tomatenmark
- 3 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 TL Salz
- 20 g Butter
- 200 - 250 g Karotten
- 200 - 250 g Erdäpfel, festkochend
- 910 g Wasser
- 200 g Speck, geräuchert
- 400 - 500 g weiße Riesenbohnen, aus der Dose (oder vorgekochte Bohnen)
- 1 TL Speisestärke
- 1 - 1 ½ EL Essig
- 10 - 15 Zweiglein gemischte frische Kräuter (Majoran, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
- 200 - 250 g Sauerrahm, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1712 kJ / 409 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 Min
Linsensuppe mit Spinat und Zitrone
40min
Bohneneintopf mit Gerste
40min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Grüne Gemüsesuppe
35min
Krautsuppe
55 Min
Erfrischender Bohneneintopf
25min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1u.
Letscho
40min
Fisolengulasch
1h 10min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min