Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei

Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei

4.5 22 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
    1 Bund Dille, frisch, Blättchen abgezupft
  • Romanasalat in Stücken
    400 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken
    400 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    100 g
  • Kartoffelstärke
    40 g
  • Salz
    1 ½ - 1 ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 - 6 Prisen
  • Wasser
    500
  • Eier (Größe M)
    4 - 6
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Weizenmehl
    30 g
  • Erbsen, tiefgekühlt
    250 g
  • Wasser
    150 g
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    1 - 2 Prisen
  • Kümmel, gemahlen
    1 - 2 Msp.
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Öl
    4 - 6 EL
  • Zitronensaft
    1 - 2 Spritzer
  • Zucker
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 508 kcal / 2130 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...