Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft10 g
-
Spitzpaprika, rot in Stücken (2-3 cm)150 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel klein, halbiert60 g
-
Öl20 g
-
Harissa-Paste10 g
-
Tomatenmark10 g
-
Kreuzkümmel (Cumin)½ TL
-
Chiliflocken (opcjonalnie)¼ TL
-
Salz¼ TL
-
stückige Tomaten400 g
-
Eier4
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
1573 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min
Hähnchen-Spinat-Dal
40 min
Vietnamesische Bowl
1 godz. 15 min
Dhal
40 min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 godz.
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 min
Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt
50 min
Ranchero-Pfanne mit Bohnen und Ei
50 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45 min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 min
Palak Paneer
45 min