Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Spitzpaprika, rot, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 20 g Öl
- 10 g Harissa-Paste
- 10 g Tomatenmark
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- ¼ TL Chiliflocken (opcjonalnie)
- ¼ TL Salz
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 4 Eier
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosnuss Dhal
25 min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 min
Dhal
40 min
Gemüse-Miso-Suppe mit Hähnchen
30 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 menit
Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt
50 menit
Hähnchen-Spinat-Dal
40 min
Chana Masala
45 Min
Dal Tadka
30 min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45 Min
Ranchero-Pfanne mit Bohnen und Ei
50 menit
Palak Paneer
45 Min