Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Glasnudeln
- 60 g Babyspinat, frisch
- 20 g Wok-Öl (z. B. mit Koriander und Knoblauch-Aromen)
- 20 g rote Currypaste
- 700 g Wasser
- 20 g Sojasauce
- 400 g Kokosmilch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Champignons, in dünnen Scheiben
- 100 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 50 g rote Paprika, in feinen Streifen
- 100 g Tofu, fest, in Würfeln (1 cm)
- 1 Bund Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1624 kJ / 392 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Mie-Nudeln
30min
Vietnamesische Bowl
1 Std. 15 Min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30min
Glasnudelsalat mit Omelettestreifen
45min
Udon-Nudeln mit Curry-Gemüse
50min
Vietnamesische Nudelsuppe
1 Std. 20 Min
Misosuppe mit Gemüse
40min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25 Min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10min
Miso-Udon-Suppe
8 Std. 30 Min
Knuspriger koreanischer Tofu
1 Std. 20 Min