![Quinoa-Tabouleh Quinoa-Tabouleh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96F19B80-5DBF-4B58-B86A-94C9D35AD763/Derivates/bb1ae1c8-f9f7-4cff-9aa3-c67399f3e8cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Quinoa (siehe Tipp)
- 20 g Öl
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Tomaten
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken
- 1 Gurke, entkernt (ca. 200 g), in Stücken
- 10 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Schafskäse, light, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1537 kJ / 368 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunter Quinoasalat
50 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40 Min
Quinoa-Salat
35 min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 Min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min.
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Couscous-Tahin-Bowl
35 min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min
Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
50 min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 godz.