Afrikanischer Erdnuss-Eintopf

Afrikanischer Erdnuss-Eintopf

4.5 2.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben (2 mm)
    25 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Kokosöl
    40 g
  • Süßkartoffeln in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • passierte Tomaten
    200 g
  • Erdnusscreme glatt
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    600 g
  • Mangold grob gehackt
    280 g
    280 g Blattspinat, grob gehackt
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
    100 g
  • Koriander grob gehackt, zum Bestreuen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 762 kcal / 3183 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1371 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...