![Entremets aux pommes à la vanille Entremets aux pommes à la vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2632f87b-2f73-455c-a9c0-af4b337fd152/Derivates/a2c5c26f-ef4a-4ab9-ab52-5ac8152b6be3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
- 300 g de jus de pomme
- 350 g de pommes (3 env.), coupées en quartiers
- 220 g de biscuits au beurre, type sablés bretons
- 160 g de sucre en poudre
- 90 g de beurre mou
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 300 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1954.3 kJ / 466.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème diplomate aux fruits
1h
Gâteau mousse au praliné
13h
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 godz. 30 min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Bavarois Passion-coco
8 godz. 10 min
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.
Délice pomme-speculoos
12h