Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
- 300 g de jus de pomme
- 350 g de pommes (3 env.), coupées en quartiers
- 220 g de biscuits au beurre, type sablés bretons
- 160 g de sucre en poudre
- 90 g de beurre mou
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 300 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1954.3 kJ / 466.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Bûche poire-caramel
9h 15min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16hod.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Entremets façon tiramisu
5h
Number cake 6
2h
Délice pomme-speculoos
12h
Bavarois litchis-framboises
4h
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Trianon
3 Std.