Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de biscuits nappés au chocolat, type Granola ou Digestive, coupés en deux
- 20 g de cacao en poudre
- 190 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de noisettes
- 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3425.1 kJ / 843 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 70.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 56.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois vanille-fève tonka
1h 20 min
Tarte aux noisettes et chocolat
3h 15 min
Coulant chocolat-cannelle
20 min
Fondant aux deux chocolats
3h
Grand donut chocolat et vanille
30min
Marquise au chocolat, crème anglaise
6h 35min
Gâteau chocolat-noisette
12h
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Gâteau gourmand au chocolat noir
1h 10min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20min
Flan pâtissier au chocolat
3h