Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet ou blanche, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Minicakes chorizo-feta
35min
Minicannelés au chorizo
12 godz.
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Biscuits apéritif crème et oignon
1h 30min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45min
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min