![Ficelles aux lardons et herbes de Provence Ficelles aux lardons et herbes de Provence](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4fdbc9ea-105c-451d-ba62-eba243bff05e/Derivates/51def3cb-ea88-4eb3-b866-e5234bce97db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet ou blanche, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Sacristains aux olives et au romarin
1小时 20 分钟
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1小时 15 分钟
Baguettines lardons et emmental
1 godz. 25 min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45min
Minicakes chorizo-ciboulette
1 Std.
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Ficelle apéro oignon-olive
3klst
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Madeleines jambon-comté
1h 35min