Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais
- 1 oignon de belle taille
- 1 gousse d'ail
- 300 g de restes de viande cuite (bœuf, poulet, porc, agneau, veau)
- 300 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 30 g de lait entier
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pâtes feuilletées
- eau, pour la pâte
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2607 kJ / 623 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons
1h 15min
Fricadelles au coulis de tomates
50min
Quiche auvergnate
1h 20min
Tourte au roquefort
2h 15 min.
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Croûte au fromage d'abondance
45min
Tarte croustillante au brie
50min
Tarte aux pruneaux
13u. 30min
Pâté de pommes de terre à la viande
1h 15min
Tourte au poulet
2h