![Tourte du lundi Tourte du lundi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0FE3655C-ED51-4C85-AFCF-87536864927A/Derivates/b363b428-ec4f-4029-9ab7-4ba7d4760c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais
- 1 oignon de belle taille
- 1 gousse d'ail
- 300 g de restes de viande cuite (bœuf, poulet, porc, agneau, veau)
- 300 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 30 g de lait entier
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pâtes feuilletées
- eau, pour la pâte
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2607 kJ / 623 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Pizza étoile
1h 40min
Beignets aux pommes
1 godz. 20 min
Calzone
2 Std. 50 Min
Schiacciatina
2 Std. 20 Min
Tarte Tatin à la banane flambée
1 godz. 30 min
Choucroute
1h 40min
Pithiviers
2 Std.
Beef and ale pie
3hod. 20min
Choucroute
1h 25 min
Croque flammekueche
55 min
Quiche auvergnate
1 godz. 20 min
Pâté de pommes de terre à la viande
1 godz. 15 min