Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre froid, préalablement congelé en morceaux
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 110 g d'eau froide
- 2 pincées de sel
- 150 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 6 bananes bien mûres (10-12 cm)
- 1 œuf, battu
- 20 g de sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3160.2 kJ / 755.3 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 76.9 mg
Alternatywne przepisy
Craquelins aux pistaches
30 min
Tarte chocolat-cacahuète
1j 30 menit
Kouign-amann à la framboise
3sa
Tarte au sucre
50 menit
Moelleux aux barres chocolatées
1j
Feuilleté de brie, ananas, pomme et noix
55 Min
Petits gratins de bananes
50 menit
Cigares de tartiflette
55 Min
Gâteau aux poires et noisettes
1 godz. 35 min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min
Flan à la noix de coco
1 Std. 15 Min