Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tartiner
- 50 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g d'huile de noisette
- 50 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 1 c. à café de cacao en poudre
- 150 g de lait concentré sucré
La pannacotta
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 300 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1377.3 kJ / 330.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 70.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat aux crêpes dentelle
4h 20min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Pannacotta
5 Std. 50 Min
Mug cake à la pâte à tartiner chocolat-noisette
20 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Crème à la fraise et au yaourt
3 Std. 20 Min
Minicannelés aux speculoos
1 Std. 20 Min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Brownies Kinder Bueno
35min
Plumcake sans œuf
50min
Pancake cœur coulant chocolat
30min