Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 400 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
-
10
g Zuckerrübensirup
lub 10 g Honig - 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 100 g Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Bauernbrot
16h 15min
Graubrot
2 godz.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Buttermilchbrot
18h