![Einfaches Mischbrot Einfaches Mischbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23150bbf-88f6-498d-9927-7a4d3494f78f/Derivates/b5779232-95b9-4ba6-8701-c3184b04df1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 400 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
-
10
g Zuckerrübensirup
lub 10 g Honig - 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 100 g Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
4h
Buttermilchbrot
18 Std.
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Bauernbrot
16h 15min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.