Urządzenia i Akcesoria
Einfaches Mischbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt400 g
-
frische Hefe10 g
-
10 g HonigZuckerrübensirup10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700500 g
-
Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)100 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Brotgewürz (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
-
Roggen-Vollkornmehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
445 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Graubrot
2 godz.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.