Turkey rissoles and kale slaw

Turkey rissoles and kale slaw

4.4 107 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Dressing
  • fresh flat-leaf parsley stems and leaves
    5 sprigs
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tbsp
  • Dijon mustard
    1 tbsp
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
Kale slaw
  • carrot cut into pieces (3-4 cm)
    150 g
  • red onion
    40 g
  • red cabbage cut into pieces
    150 g
  • zucchini cut into pieces
    150 g
  • kale stalks removed and shredded
    4 leaves
Turkey rissoles
  • red onion
    40 g
  • zucchini cut into pieces
    100 g
  • eschalot
    1
  • turkey mince
    500 g
  • red curry paste
    1 tbsp
  • egg
    1
  • extra virgin olive oil to fry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 571.2 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 1450.7 kJ / 345.4 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...