Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de graines de tournesol
- 30 g de graines de courge
- 30 g de graines de sésame
- 30 g de graines de lin
- 70 g de miel
- 350 g de lait ribot (lait fermenté)
- 180 g de farine d'épeautre
- 180 g de farine de blé
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café rase de sel
- 60 g de cerneaux de noix
- 50 g de canneberges déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 764 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pain complet au muesli
4 godz. 5 min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain de seigle
5 godz.
Pain de mie aux graines
6h
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min