Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pepitas de calabaza
- 60 g de cacahuates tostados sin sal
- 80 g de lechuga romana, en trozos
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 1 cebolla cambray, sólo el tallo
- 20 g de hojas de cilantro, frescas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 1 chile serrano, sin tallo
- 1 pizca de comino en polvo
- 2 cditas sal
- 400 g de tomate verde, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 280 g de agua
- 500 g de setas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 744.8 kJ / 178 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 607.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coctel de champiñones
20min
Pancita de hongos
1h
Mole de olla vegano
45min
Romeritos veganos
1h
Chile en nogada vegetariano
25min
Pozole de setas
1h
Chiles rellenos de soya
45min
Lasaña vegetariana
1h
Tinga de setas
25min
Mole de olla vegetariano
1h
Tinga de col
35min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min